راه اندازی بخش توانبخشی قلبی ریوی در بیمارستان مدرس

راه اندازی بخش توانبخشی قلبی ریوی در بیمارستان مدرس

این بخش اولین بخش آموزشی درمانی و توانبخشی قلبی ریوی و بیماریهای مزمن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است و بحث توانبخشی به عنوان حلقه مفقوده پیشگیری و درمان های جراحی و غیر جراحی مطرح است.

یکی از کمبودهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجود یک بخش توانبخشی قلبی جهت ادامه درمان برخی بیماران بود که با راه‌اندازی بخش توانبخشی قلبی ریوی و بیماریهای مزمن این کاستی نیز برطرف شد.

بیمارستان مدرس تنها بیمارستان دانشگاهی شمال غرب تهران است که بزرگترین درمان جراحی قلب و عروق در آن انجام می‌شود و لزوم راه اندازی بخش توانبخشی قلبی ریوی و بیماریهای مزمن در آن بیش از سایر مراکز احساس می‌شد.

 

 

 

از پنج سال قبل قرار شد بر اساس برنامه راهبردی طب فیزیکی و توانبخشی، آموزش دستیاری این رشته با توانبخشی بیماران همراه شود و به این ترتیب مقدمات تاسیس این بخش فراهم شد.

هم اکنون یک پنجم تا یک ششم بیماران مراجعه کننده به درمانگاه سرپایی بیمارستان شهید مدرس را مبتلایان به عوارض طب فیزیکی و توانبخشی تشکیل می‌دهند.

بیشترین مراجعه کننده به بخش توانبخشی قلبی ریوی و بیماریهای مزمن بیمارانی هستند که تحت عمل جراحی قلب قرار گرفته اند و یا به عوارض داخلی دچار هستند و حتی به بیماران اورولوژی نیز خدمات توانبخشی ارائه می شود. این نشان می دهد که خدمات طب فیزیکی قابل ارائه به سایر رشته‌ها می باشد.

بیماران سکته‌های قلبی، و بیمارانی که اعمال جراحی قلب مانند: عمل قلب باز، تعویض دریچه و پیوند قلب انجام داده اند به این بخش ارجاع داده می‌شوند.

در آینده‌ای نزدیک عمل پیوند قلب و ریه در بیمارستان شهید مدرس انجام خواهد شد و درمان های بخش طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان می‌تواند به بهبود پیامدهای جراحی قلب کمک کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *