چه روغنی برای چه مصرفی مناسب تر است؟
چه روغنی برای چه مصرفی مناسب تر است؟
-برای مصارف سرخ کردنی باید از روغنهای بدون بو و برای مصارف پختنی به غیر از سرخ کردن مانند دم کردن برنج به سراغ روغنهای خالص بروید.
– برای آماده کردن سالاد بهتر است از روغنهای بودار مانند روغن زیتون و روغن کنجد استفاده کنید.
– زیتون و روغن کانولا دارای میزان بیشتری اسید چرب تک غیر اشباع هستند.
– روغن زیتون و روغن هسته انگور برای پخت و پز در زمانی که دما به میزان کمتری به آنها میرسد، مناسب هستند.
– بهترین روغن خوراکی روغن زیتون شناخته شده است. در مراحل بعد میتوانید از روغن کنجد، کانولا، ذرت و آفتابگردان استفاده کنید.
– هر چه میزان خلوص روغن زیتون بیشتر باشد، احتمال بالا رفتن نقطه تبخیر آن همین بیشتر است. در فرآیند تصفیه و خالص شدن، اغلب عطر روغن زیتون از بین میرود و بسیاری از چربیهای مفید برای سلامت قلب را از دست میدهد.
-روغن کانولا دارای نقطه تبخیر بالا یعنی حدود ۲۰۰ درجه سلسیوس است و بو ندارد، بنابراین برای مصارف سرخ کردنی مناسب است.
– مصرف روغن حیوانی در جامعه کم تحرک امروزی، به علت دارا بودن اسیدهای چرب موجود درآن که باعث افزایش کلسترول LDL می شودخیلی مناسب نیست. همچنین افرادی که کلسترول بالا دارند مجاز به استفاده از چربی حیوانی نیستند.
روغن جامد مصرف نکنید!
روغنهای نیمهجامد و چربیهای جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که سلامت را تهدید میکند. نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف چربیهایی که میزان اسید چرب ترانس آنها بالا است باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی میشوند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.